Ankara Marangozlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cemil Özdemir, Ankara genelinde sürdürdüğü esnaf ziyaretlerinde yalnızca sorun ve talepleri dinlemekle kalmıyor, aynı zamanda hayata geçirilmesi planlanan projeleri de doğrudan üyelerle paylaşıyor.
Atölye ziyaretlerinde esnafla birebir görüşen Özdemir, özellikle kurulumu planlanan marangozlar sanayi sitesi projesi başta olmak üzere, sektöre değer katacak çalışmalar hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulunuyor. Projelerin amacı, kapsamı ve sağlayacağı avantajlar esnafa aktarılırken, üyelerin görüş ve önerileri de sürece dahil ediliyor.
Başkan Özdemir, sahadaki bu iletişimin önemine dikkat çekerek, “Projelerimizi masa başında değil, esnafımızla birlikte şekillendiriyoruz. Onların görüşleri bizim için yol gösterici. Hem sorunları yerinde tespit ediyor hem de çözüm olacak projelerimizi birebir anlatıyoruz” dedi.
Ziyaretler sırasında; modern üretim alanları oluşturulması, esnafın daha kurumsal bir yapıya kavuşması ve sektörde rekabet gücünün artırılması gibi hedefler öne çıkıyor. Özellikle planlanan sanayi sitesi projesinin, dağınık yapıdaki marangoz esnafını tek çatı altında toplayarak önemli bir dönüşüm sağlayacağı ifade ediliyor.
Esnaf tarafından da olumlu karşılanan bu ziyaretlerin, hem bilgilendirme hem de ortak akıl oluşturma açısından önemli bir rol oynadığı belirtilirken, oda yönetimi saha çalışmalarını artırarak sürdürmeyi hedefliyor.